MENU
6:17 | September 30, 2016

Peanut butter cookie dough – Recipe

Food & Recipes
bykiki-vegan-peanutbutter-cookie-dough-4 bykiki-vegan-peanutbutter-cookie-dough-3 bykiki-vegan-peanutbutter-cookie-dough

Hey babes!

It was a lifetime ago I shared a recipe here on the blog and I know some of you have been asking about it. Carolina came over this morning and we made these vegan peanut butter cookie doughs. It turned out really good and even Anton liked them;) That’s a win right there! haha. So here’s the recipe if you’re interested in making some healthy treats.

  1. Blend 1 1/2 cups (375ml) of gluten free oats in a high-speed blender until a fine flour forms. Set aside.
  2. Combine 2 tablespoons coconut oil, 2 tablespoons peanut butter, 1/4 cup (60ml) maple syrup, 1 teaspoon vanilla extract and beat with a hand mixer until smooth. Add 1/2 cup (125ml) almond flour,  1/4 teaspoon sea salt and the oat flour you made in the blender. Fold in as much dark chocolate chips you want and don’t be afraid to use your hands (I let Carolina do the dirty work!;)). Roll the dough into small balls and put in the freezer for 2-10 minutes. Enjoy! 😀

//

Hej mina vänner! 

Det var nog en evighet sedan jag la upp ett recept så kände att jag var tvungen att dela med mig av dessa smarriga peanut butter cookie doughs som jag och Carolina gjorde idag. Dom blev så bra och till och med Anton tyckte om dom, bara de är ju en vinst! 😉 Inte ofta han tycker om mina “tokiga” bakelser och maträtter, han föredrar de gamla hederliga som jag börjat lämnat bakom mig :|. Hursomhelst, här kommer receptet, hoppas ni gillar de:) 

  1. Mixa 3 1/5 dl glutenfri havregryn i en mixer på hög speed tills den blir fin som “mjöl”. ställ åt sidan.
  2. Häll i två matskedar cocosolja, 2 matskedar jordnötssmör, nästan en hel dl sirap, 1 tsk vaniljextrakt i en bunke och “mosa” med en stavmixer tills de blir en “smet”. Häll i lite 1 dl mandelmjöl, 1/4 tesked finmalt salt och de mixade havregrynen. Häll i så mycket mörk chocolate chips som du vill ha och rör runt, var inte rädd för att smutsa ner händerna (jag lät Carolina göra smutsjobbet;)). Rulla degen till bollar och ställ in i frysen i 5-10 minuter! 🙂 Hoppas ni gillar de! Puss

7 Responses to “Peanut butter cookie dough – Recipe”

Leave a Reply

  • (will not be published)